Informatie voor bewoners

Op deze pagina verzamelen we informatie voor de bewoners van de Hoge Wiek. Op de Facebookpagina houdt de wooncommissie je op de hoogte van actuele zaken die spelen in de flat. Kun je hier geen antwoord vinden op je vraag? Veel informatie kun je terugvinden op de website van Stadswonen.

Huurzaken

Huurtoeslag

De Hoge Wiek is aangewezen voor huurtoeslag. Dat betekent dat je ook huurtoeslag kunt krijgen voor onzelfstandige kamers. Op de website van Stadswonen vind je meer informatie over huurtoeslag aanvragen.

Naamplaatjes

Elk kwartaal worden naamplaatjes besteld voor op het bellenbord. Je kunt er zelf ook een aanvragen door 5,50 euro in een envelop te deponeren in de brievenbus van de assistent-beheerder. Vergeet niet je naam te vermelden.

Onderhuren

Voor het onderverhuren van je kamer of woning heb je toestemming nodig van Stadswonen Rotterdam. Let er op dat de reden voor onderverhuur studiegerelateerd moet zijn. Hier vallen vakantie en sabbatical dus niet onder. Bekijk eerst de afspraken over en voorwaarden voor onderverhuren. Het aanvragen van toestemming voor onderverhuur kun je doen in mijn Stadswonen.

Milieu en Vuilafvoer

Afval

Voor de deur bevinden zich containers voor restafval, schoon papier en verpakkingsglas. Op Oostplein bevindt zich een container voor textiel. Voor de Albert Heijn en de COOP staat een oranje container voor je verpakkingsplastic en drankenkartons. Voor grofvuil, grote elektrische apparaten en goederen bestemd voor hergebruik kun je gratis een ophaalafspraak maken bij de gemeente. Let op: we houden de parkeerplaats graag netjes. Zet daarom niet zomaar je afval naast de containers. Weet je niet zeker waar je afval thuishoort? Gebruik dan de afvalscheidingswijzer.

Besparen op energieverbruik

Je kunt het meeste energie besparen door je extra koelkast uit te zetten. Een oude koelkast gebruikt drie keer zo veel energie als een nieuwe, zuinige koelkast. Gooi je oude koelkast daarom de deur uit, of gebruik hem alleen voor feestjes.

Verwarming

De radiatoren zijn voorzien van een thermostaatknop. Dat betekent dat stand 3 je kamer altijd zal verwarmen tot 21 graden, ongeacht hoe koud het is. Vergeet niet om je thermostaatknop lager te draaien als je de flat verlaat. ’s Nachts en in de zomer staat de verwarming altijd uit. Controleer elk jaar of je je radiator moet ontluchten. De meeste units hebben een eigen ontluchtingssleutel, maar je vindt er ook een in het washok boven de wasbak. Het ontluchten van de radiator zorgt ervoor dat de warmte zich over de hele radiator verdeeld en je kamer sneller warm is.

Reparaties en onderhoud

Reparatieverzoek

Dien je reparatieverzoek in via Mijn Stadswonen of de Reparatie App. Wat wel en niet gerepareerd wordt kun je terugvinden in de onderhoudswijzer. In de kun je terugvinden wie verantwoordelijk is voor onderhoud en reparaties. Reparaties die je niet zelf hoeft uit te voeren kun je indienen via. Kleine reparaties worden uitgevoerd door de wooncommissie (Kleine herstellingenfonds).

Calamiteiten

Bij acute calamiteiten zoals ernstige wateroverlast of brand, bel je altijd eerst naar 112. Neem vervolgens contact op met de beheerder of assistent beheerder. De telefoonnummers van de beheerders zijn terug te vinden in de hal op het informatiebord naast de liften. Zijn de beheerders niet bereikbaar? Bel dan overdag naar het reparatieverzoekenbureau van Stadswonen Rotterdam op 010 24 56 700

Kleine herstellingen fonds (KHF)

Het kleine herstellingen fonds (KHF) is een fonds dat wordt gevormd door de bijdrage die iedere bewoner hieraan doet in de maandelijkse servicekosten. Uit het fonds wordt het onderhoud van het pand betaalt dat normaal gesproken voor rekening van de huurder komt. Je moet hierbij denken aan het vervangen van kraanleertjes, badkamer garnituur, lampen in de algemene en gemeenschappelijke ruimten in het gebouw en schakelmateriaal.

Wassen & Drogen

Wasmachines

Op de eerste verdieping bevindt zich het washok. Lees goed de instructies die aan de muur hangt! Houd er rekening mee dat in de weekenden en avonden de wasmachines vaak bezet zijn.

Muntautomaat

Was- en droogmunten kun je kopen uit de automaat in de wasruimte op de eerste verdieping. Een was- en droogmuntje kost 0,70ct, hiermee kun je 60 minuten de machine gebruiken. Dit staat gelijk aan één wasbeurt en gelijk aan een halve droogbeurt. Gebruik dus 2 muntjes voor de droger (120minuten). Je kunt de muntjes achter elkaar inwerpen, de teller loopt door. Komt er geen muntje uit de automaat? Geef dan een zacht klopje aan de zijkant. Is de muntenautomaat leeg? Stuur dan een bericht aan de penningmeester om je geld terug te vragen. De muntenautomaat accepteert 10ct, 20ct, 50ct en 1 euro. De muntenmachine geeft geen wisselgeld.

Woonzaken

Bezoekersparkeervergunning

Als bewoner van de gemeente Rotterdam kun je een bezoekersparkeervergunning aanvragen. Met deze vergunning kunnen bezoekers (bijvoorbeeld je ouders of vrienden) voor een gereduceerd tarief parkeren in parkeersector 2.
De Bezoekersvergunning is online aan te vragen.
De bezoekersparkeervergunning zelf is gratis aan te vragen. Je kunt hiermee 500 uur parkeren per kalenderjaar. Je betaalt in 2017 per gebruikte eenheid van tien minuten € 0,05.
Als alle eenheden zijn verbruikt, is het niet mogelijk om eenheden bij te kopen. Alle kosten die met de bezoekersparkeervergunning worden gemaakt, worden achteraf per 3 maanden automatisch afgeschreven van het rekeningnummer van de vergunninghouder. Een bezoek kan hier aangemeld worden.

Dakterras

Het mooiste van de hele flat: het dakterras! Op 17 hoog heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam, en bij mooi weer kun je zelfs Delft en Den Haag zien liggen. Je kunt het dak op met je kamersleutel. Zorg ervoor dat je de huisregels even doorneemt. Wegens wangedrag is het dak in het verleden gesloten geweest.

Feestjes

Organiseer je een feestje in je eigen unit? Houdt dan rekening met het volgende:
1. Vul het aanvraagformulier in en stuur het naar de beheerder.
2. Stel je buren minimaal één week van te voren op de hoogte.
3. Veroorzaak geen geluidsoverlast na 0:00u (ma-do, zo) of na 01:00u (vrijdag & zaterdag).

Parkeervergunning bewoner

Als bewoner van de gemeente Rotterdam kun je een parkeervergunning voor bewoners aanvragen. Met deze vergunning kun je als bewoner zijnde voor een gereduceerd tarief een heel jaar parkeren in parkeersector 2.
De parkeervergunning voor bewoners is online aan te vragen.
Je betaalt in 2017 voor de eerste vergunning €66,00 (€16,50 p/kwartaal) en voor elk volgende vergunning €132,00 (€33,00 p/kwartaal)

Sociëteit de Lage Wiek

In de kelder vind je de gemeenschappelijke ruimte. In de ruimte is een bar, geluidsinstallatie en beamer aanwezig. De wooncommissie organiseert activiteiten waarbij de huiskamer geopend wordt. Heb je zelf een goed idee voor een feestje of wil je lid worden van de Barcommissie? Schroom dan niet om contact op te nemen. De huiskamer is voorbehouden aan activiteiten voor bewoners en wordt niet verhuurd.

Wooncommissie

De wooncommissie is een groep bewoners die zich inzet voor de leefbaarheid van de flat. De beheerder en assistent-beheerder maken ook deel uit van de wooncommissie. We vergaderen eens in de vijf weken en je bent altijd welkom om langs te komen. Stuur van te voren even een berichtje aan de beheerder.

Verhuisservice

Over de verhuisservice

De Hoge Wiek heeft haar eigen transportservice waarbij je de keuze hebt jouw spullen te laten verhuizen of zelf een bestelbus te huren. WhiteVan010 opereert vanuit de binnenstad van Rotterdam, tegen de scherpste tarieven in de regio. Bewoners of toekomstige bewoners van de Hoge Wiek ontvangen 10% korting.

Kosten verhuisservice

Verhuizen is al mogelijk vanaf €42,50 per uur. Kijk op onze website voor de opties met bijbehorende tarieven: whitevan010.nl

Wil je gebruik maken van de verhuisservice? Dan kun je het beste een e-mail sturen naar whitevan010@gmail.com. Bij spoed, bel naar +31 6 14 63 51 41.

Zelf huren?

Er zijn ook andere bussen te huur via het online sharing-platform Snappcar. Maak een account aan en reserveer een auto via Snappcar.